Skip to main content

Monique gooit het roer om!

Na ruim 25 jaar bij dezelfde werkgever wilde Monique wel eens weten wat de arbeidsmarkt nog meer voor haar in petto had. Op social media las ze over Werkcentrum Rijnmond. “Ik kreeg precies de begeleiding die ik nodig had bij het nemen van zo’n grote stap.”

Eerst dacht Monique dat het Werkcentrum haar niet kon helpen omdat ze er zelf voor koos om op te stappen. Toch waagde ze er een telefoontje aan. Monique: “Ik kreeg Lisette aan de telefoon en legde mijn situatie aan haar uit. Ze luisterde echt en nam alle tijd om uit te leggen wat het Werkcentrum voor mij kon betekenen. Ik had al een interessante vacature gezien maar vond het lastig om daar zelfstandig op af te stappen. Ik was dus hartstikke blij dat Lisette mij in contact bracht met loopbaancoach Marjolein van FNV/CNV, een van de partners van het Werkcentrum.

Energielek
Monique heeft niet voor niks zo lang in de jeugdhulpverlening gewerkt. “Natuurlijk heb ik het naar mijn zin gehad. Maar na ruim 25 jaar ging het me tegenstaan. De fut was er een beetje uit. Ik ben net voorbij de 50 jaar; te oud om iets te doen waar ik geen energie meer van krijg en te jong om te stoppen met werken. Maar ondanks dat vond ik het heel spannend om van baan te veranderen, omdat ik heel trouw en honkvast ben. De hulp die ik vanuit het Werkcentrum kreeg gaf me rust.

Maatwerk
Het traject met de loopbaancoach was kort maar het heeft Monique veel opgeleverd. “Het was precies op mijn behoeften afgestemd. Ik kreeg een beroepskeuzetest en we werkten met persoonstypes. Ook kreeg ik tips over solliciteren en arbeidsvoorwaarden. En dat heeft me uiteindelijk een andere baan opgeleverd. Per 1 oktober start ik als inspecteur bodem bij DCMR Milieudienst Rijnmond in Schiedam. Het leuke is dat ik er zelf nooit op was gekomen op deze functie te solliciteren. Maar uit de beroepskeuzetest kwam naar voren dat dit werk goed bij mij past; op pad voor inspecties op locatie en lekker met de voeten in de klei.”

Wil jij ook een (andere) baan en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Kom eens langs op of bel naar een van onze locaties, of ga naar www.werkcentrumrijnmond.nl.