Skip to main content

Begeleiding van een FNV-coach via Rijnmond Werkt Door

Na vele sollicitatiebrieven werden de inspanningen van Debby eindelijk beloond. Ze vond de perfecte baan die op het juiste moment op haar pad kwam, mede dankzij haar coach van FNV.

De medische sector is niet nieuw voor Debby. Voorheen werkte ze in de tandtechniek. Een leuke baan, maar in een zeer onveilige werkomgeving. “Veel te laat realiseerde ik me dat ik in een ongezonde werksituatie zat”, vertelt ze. “Maar omdat er in mijn privésituatie ook van alles speelde, koos ik voor stabiliteit op mijn werk en bleef ik zitten waar ik zat.” Totdat ze de kracht vond om actie te ondernemen. Zo kwam ze in contact met Ejder Ince, trajectadviseur en loopbaancoach bij vakbond FNV. Hij adviseert mensen die bij Rijnmond Werkt Door aankloppen voor loopbaanadvies. FNV is een van de partners van Rijnmond Werkt Door.

Even rust

Debby en haar werkgever sloten een vaststellingsovereenkomst af en weg was ze. “Omdat ik tegen een burn-out aanzat, stelde Ejder voor om de zoektocht naar een baan even stil te leggen. Dat gaf me rust. Ondertussen bleef ik solliciteren omdat ik het proces niet helemaal stil wilde leggen.” En dat loonde, want sinds 1 augustus controleert zij halffabricaten van medisch apparatuur voor de oogheelkunde bij DORC in Zuidland.

Haar nieuwe baan is een verademing. “Ik zie nu pas hoe het anders kan. Het is een groot bedrijf met zo’n 500 medewerkers waar alles geregeld is, dat kende ik niet. Het is heel fijn om mee te maken dat ik voor alles ergens terecht kan. En mijn salaris wordt gewoon op tijd overgemaakt, zonder dat ik er om hoef te smeken.” In de koffiecorner van Debby’s nieuwe bedrijf hangt een tv-scherm met personeelsinformatie, waaronder de datum waarop het salaris wordt gestort.

In ontwikkeling

Met veel plezier gaat ze naar haar werk. Samen met een andere dame controleert ze of alle binnenkomende goederen aan de kwaliteitseisen voldoen. “Ik zie het echt als een stap vooruit want ik leer veel nieuwe dingen.” Debby controleert visueel of de halffabricaten er netjes uitzien, meet ze op en handelt de administratie daarover af. Het is een heel afwisselende baan. “Mijn technische inzicht komt hier goed van pas. En ik ben een pietje precies, die kwaliteit kan ik nu ook in de praktijk brengen.”

Debby baalt ervan als ze iets na uitleg niet direct kan. “Ik wil het eigenlijk te snel. Maar bij elk product hoort een andere uitleg dus ik moet het toch steeds vragen. Daar ligt nog wel een uitdaging voor mij. Mijn collega’s zijn heel tevreden. Gisteren gaven ze me terug dat het hartstikke goed gaat en dat ik na een week al meer doe dan mijn vorige collega na drie maanden.” Dit werk ziet ze zichzelf voor langere tijd doen. Het is een groot bedrijf met veel doorstroommogelijkheden. Bovendien is het maar een kwartiertje rijden van haar huis.

Fijne begeleiding

“Ik vond het heel prettig om een coach te hebben. Tijdens het solliciteren vroeg ik mezelf steeds af wat ik wil, wat ik kan en wat de arbeidsmarkt vraagt. Op die momenten was het fijn om iemand naast me te hebben die meedacht en mij geruststelde als ik zenuwachtig was. Hij maakte mij ervan bewust dat ik mag zijn wie ik ben. Hij gaf heel goede tips en was een echte steun. En naast zijn hulp met solliciteren, informeerde hij ook vaak even naar hoe het thuis ging. Dat maakte de gesprekken extra waardevol!”

Om privacy redenen is er een fictieve naam gebruikt.