Ga naar de hoofdinhoud

Minister van Hijum op werkbezoek bij Werkcentrum Rijnmond

Minister Van Hijum van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bracht samen met zijn team een bezoek aan ons Werkcentrum in de Centrale Bibliotheek van Rotterdam. Tijdens zijn bezoek stond de samenwerking met onze partners centraal. De minister sprak met verschillende groepen en kreeg een kijkje achter de schermen bij ons werk.

Na een korte kennismaking met de partners van het Werkcentrum, werd er gesproken over de resultaten van het afgelopen jaar. Wat zijn de belangrijkste successen en waar liggen nog uitdagingen? Een van de grootste successen bleken de locaties van het Werkcentrum in Winkelcentrum Zuidplein en de Centrale Bibliotheek te zijn: dichtbij de mensen, in het hart van Rotterdam. Maar wat echt indruk maakte, was de sterke samenwerking tussen de partners. Vertrouwen en gedeelde doelen zorgen ervoor dat mensen snel en effectief geholpen worden.

In gesprek met…
Na het inhoudelijke gesprek over de samenwerking, ging minister van Hijum het Werkcentrum in om met verschillende doelgroepen in gesprek te gaan. Hij ontmoette als eerste het bedrijf Mama Taxi, waar zowel de oprichters als enkele van de moeders die er werken aanwezig waren. Dit project krijgt steun van het Rijnmonds Arbeidsmarkt Perspectieffonds (RAP) en helpt vrouwen hun dromen waar te maken. Het is een mooi voorbeeld van hoe samenwerking in de regio levens kan veranderen.

Daarna sprak de minister met een van de loopbaancoaches van het Werkcentrum en een coachee die via een partnerorganisatie is binnengekomen. Samen werken ze aan het vinden van een passende baan, een traject dat op maat wordt vormgegeven en de coachee stap voor stap verder helpt.

Inzicht in het dagelijks werk
Als laatste sprak de minister met twee medewerkers van het Werkcentrum. Hij wilde weten wat er gebeurt als iemand voor het eerst binnenkomt. Hoe verloopt het eerste gesprek? Welke stappen volgen daarna? Dit gaf hem een duidelijk beeld van de klantreis en onze werkwijze.

We waren vereerd met het bezoek van minister Van Hijum. Het was een mooie kans om onze aanpak, samenwerkingen en successen te laten zien.