Skip to main content

Herziene wet SUWI

De kamerbrief over de hervorming van de arbeidsmarktinfrastructuur is eind april door het ministerie van SZW naar de Tweede Kamer verstuurd. De brief informeert ons over een herziening van de wet SUWI, die per 1 januari 2026 ingaat. De herziene wet SUWI beschrijft de samenwerking van publieke en private partijen in een arbeidsmarktregio, waaronder de samenwerking tussen gemeenten en UWV. Alle informatie inclusief beschikbare webinars over dit onderwerp is gebundeld op Samen voor de klant.

In aanloop naar de herziene wet vindt in augustus een internetconsultatie plaats. Dit biedt jou als partner de mogelijkheid om input in te dienen. Wij gaan ook gezamenlijk input indienen tijdens de internetconsultatie, als partners in de arbeidsmarktregio Rijnmond.

Heb je vragen of idee├źn bij het lezen van de Kamerbrief, het webinar of andere documenten op de website Samen voor de klant? Of heb je de wens om deze ontwikkelingen te agenderen in een werkoverleg en/of om een collega van Werkcentrum Rijnmond hierbij te laten aansluiten? Laat het gerust weten!